Putinovi se nelíbí žádná varianta zvýšení důchodového věku v Rusku

Interfax. Podle slov prezidenta Vladimira Putina se jemu a ani členům vlády nelíbí ani jedna z variant zvýšení důchodového věku v Rusku.

„Je to samozřejmě velmi citlivá otázka pro velké množství našich občanů. Problém nevznikl včera, posuzuje se tak nebo onak s větší nebo menší intenzitou v průběhu mnoha let.“

Prezident zdůraznil, že ve hře jsou různé varianty, které se jemu osobně nezamlouvá. „Žádná spojená se zvýšení věku odchodu do důchodu se mi nelíbí. Mohu vás ujistit, že také ve vládě je jen málo lidí, jestli vůbec, kterým se to líbí.“, cituje ruská agentura Interfax Putina.

Putin tak řekl, že v daný moment nebylo přijato konečné řešení o změně věku odchodu do důchodu. Prezident si chce vyslechnout názory všech lidí, kteří se tímto tématem seriózně zabývají a navrhují konkrétní řešení.

V Rusku v současné době probíhá intenzivní politická debata o reformě důchodového systému, která počítá se zvýšením věku odchodu do důchodu. Návrh je politicky velmi nepopulární. Mnozí ho také kritizují za formální (účetnický) a nikoliv systémový dopad, který přinese.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.