Bannon vyhrál soud v Itálii. Soudil se o místo nové politické akademie

V jižní Itálii vzniká politická akademie pro katolickou pravici navzdory nespokojenosti místních.

Bývalý poradce amerického prezidenta Trumpa Steven Bannon v uplynulém týdnu vyhrál v Itálii právní bitvu o místo nové pravicové a katolické politické akademie sídlící v jihoitalském klášteře. Akademie vznikla při think tanku Institut Dignitatis Humanae v Trisulti.

Bannon pro Akademii pro židovsko-křesťanský Západ připravil jeden z kurzů, jehož cílem je vzdělávání pravicových katolických aktivistů.  Řada místních se vznikem akademie nesouhlasila. Italské ministerstvo zrušilo nájemní smlouvu pro objekt, který na klášterní hoře vlastní, s argumentem o narušení smluvních podmínek. Institut, který za akademií stojí, se obrátil na soud a tvrdil, že se jedná o politicky motivované kroky. Soud nyní rozhodl ve prospěch žaloby.

Bannon a zakladatel Institutu Benjamin Harnwell se sice nadále těší podoře bývalého italského vicepremiéra Mattea Salviniho, ale ztratili podporu v katolické církvi. Instituci opustil kardinál Raymond Burke i kardinál Renato Martino, kteří byli čestnými předsedy Institutu Dignitatis Humanae.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.