Ilona Švihlíková: Týden podle !Argumentu 23: Jak se ztrácí důvěra ve stát?

Podcast: Ilona Švihlíková se ohlíží za událostmi minulého týdne v Česku i v zahraničí. V dnešním díle například o důvěře ve stát, snahách některých vyměnit lid anebo o tom, jak se dívat na schodek státního rozpočtu.

Milé čtenářky a milí čtenáři,

nově nabízíme nový a doplňující formát našeho obsahu – podcasty. Prosíme, berte zatím naše podcasty s rezervou. Vznikají svépomocí – s nulovými náklady za odborné služby. Pokud nás chcete v této aktivitě podpořit, tak to lze učinit formou dobrovolného předplatného. Předplatné nám pomáhá udržet se nad vodou, ale také se dál rozvíjet. Umožňuje nám také nabízet bezplatný obsah, a to navzdory současnému trendu placeného vstupu. Vaše pomoc je velmi důležitá pro existenci časopisu. Děkujeme, že jste solidární.

Co Vám nemělo za poslední týden ujít?

V zahraničním přehledu nelze bohužel přehlédnout situaci s koronavirovou pandemií například v Německu, Británii, USA a také v Brazílii. V Rusku se konala vojenská přehlídka, Argentina stále jedná s věřiteli, Irsko má konečně novou vládu a haagský soud žaluje kosovského prezidenta. Česká politika byla bohatá na události. Diskutoval se schodek rozpočtu v hodnotě 500 miliard a spolu s ním vyvstávají další otázky. Třeba ta o kapacitě vlády dobře a rychle rozhodnout o nástrojích hospodářské obnovy. ODS, zdá se, dohnala její karma. Piráti mají stále lepší kádrové obsazení. !Argument  zaujal “elfy”, za což jsme jim věnovali báseň. Nechybí ani borec (i když tentokrát spíš miniborec) a lůzr týdne.

Příjemný poslech!

Nově také na YouTube!

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.