Ilona Švihlíková: Týden podle !Argumentu 24: Kam mizí velké marže řetězců z Česka?

Podcast: Ilona Švihlíková se ohlíží za událostmi minulého týdne v Česku i v zahraničí. V dnešním díle například o tom, že paušální daň v ČR je další deformací, o odlivech peněz z české ekonomiky a o mnohém dalším.

Milé čtenářky a milí čtenáři,

nově nabízíme nový a doplňující formát našeho obsahu – podcasty. Prosíme, berte zatím naše podcasty s rezervou. Vznikají svépomocí – s nulovými náklady za odborné služby. Pokud nás chcete v této aktivitě podpořit, tak to lze učinit formou dobrovolného předplatného. Předplatné nám pomáhá udržet se nad vodou, ale také se dál rozvíjet. Umožňuje nám také nabízet bezplatný obsah, a to navzdory současnému trendu placeného vstupu. Vaše pomoc je velmi důležitá pro existenci časopisu. Děkujeme, že jste solidární.

Co Vám nemělo za poslední týden ujít?

V dnešním přehledu nechybí přehled světové pandemické situace, zvláště pak situace v USA. Ve Francii jednoho expremiéra soudí a ten dosavadnírezignoval, ale země má už dalšího. Francie a Turecko jsou dál na nože kvůli Libyí – a NATO jim v tom, zdá se, nepřekáží. V Polsku se konalo první kolo prezidentských voleb. V USA se řeší míra podpory Donalda Trumpa a jeho rivala Joe Bidena před listopadovými volbami. Ze světové ekonomiky přicházejí smíšené signály…

Česko se potýká s ohniskem nákazy na Karvinsku, což se promítá na postavení českých turistů. Proč vláda vyřešila podporu pro firmu Smart Wings podobně jako detektivka Vraždy podle abecedy? V Praze se budou přemalovávat tramvaje. 500 miliard korun je schodek státního rozpočtu, který prošel druhým čtením. Schválila se paušální daň. Proč je to další deformace daňového systému? A proč by se finanční správa měla zabývat (nejen) maržemi velkých řetězců v ČR? Toto a řadu dalších komentovaných témat nabízí dnešní podcast.

Příjemný poslech! Během odpoledne nebo večera najdete tento podcast také na YouTube.

 

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.