Ilona Švihlíková: Proč není schodek rozpočtu ten hlavní problém?

Podcast: Ekonomka Ilona Švihlíková vysvětluje všechno podstatné o plánovaném schodku státního rozpočtu. Proč je důležitá jeho struktura, proč musí být vláda v investiční aktivitě rychlá a proč se bez udržení spotřeby domácností propadneme do recese bez ohledu na investice?

V dnešním podcastovém komentáři se dozvíte řadu podstatných informací o plánovaném schodku státního rozpočtu v hodnotě 500 miliard korun. Je to moc, nebo málo? Je Česko v tomto ohledu nějak výjimečné? Může se česká ekonomika dále spoléhat na export? Dokáže vláda rychle reagovat, aby “proinvestování se” z krize mělo smysl? Proč je tak důležité udržet spotřebu domácností pro dobrou kondici ekonomiky? Jak je to se zadlužením, splátkami úroků a strukturou daní?

Více uslyšíte v dnešním podcastu. Nyní i na YouTube zde.

 

Děkujeme všem našim předplatitelům za jejich podporu, která nám pomáhá existovat a připravovat pro všechny čtenáře obsah, který se snažíme obohacovat názorově, tématicky a žánrově v rámci možností, které máme. Vaše podpora je zásadní pro naši další existenci jako nezávislého média zdola. Děkujeme, že na ní nezapomínáte. Více informací o tom, jak nám pomoci a podpořit naší každodenní práci najdete zde.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.