Turecká armáda se účastní vojenského cvičení v Ázerbájdžánu

Několikadenní velké cvičení obou armád začíná dnes a proběhne také u hranic s Arménii.

Turecká armáda se společně s ázerbajdžánskými kolegy účastní letního vojenského cvičení v Ázerbájdžánu, a to i na hranicích s Arménii, informovaly ruské webové noviny Lenta s odvoláním na tureckou agenturu Anadolu.

O širokém společném vojenském cvičení se veřejnost dozvěděla v červenci, cvičení začíná 29. července a bude trvat do 10. srpna. Jedná se o součást dohody o vojenské spolupráci mezi oběma zeměmi. Cvičení se mají účastnit obrněná vozidla, dělostřelectvo, bojové a transportní vrtulníky, síly protivzdušné obrany a protiraketové jednotky obou armád.

Na sporné hranici mezi Ázerbájdžánem a Arménii došlo 12. července k obnovení střelby. Obě země vedou už třicet let spor o území Horního Karabachu. Baku a Jerevan se navzájem viní z provokací. Při posledních pohraničních šarvátkách nyní zemřelo šest arménských a celkem dvanáct ázerbajdžánských vojáků a jeden civilista.

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.