Firma Ahold hlásí velký nárůst v prodejích za druhé čtvrtletí

Majitel supermarketů Albert, společnost Ahold, vykázala o 58 % vyšší světové prodeje než před rokem. Díky pandemii.

Nadnárodní firma Ahold, která provozuje supermarkety v Americe i v Evropě, informovala o tom, že její prodeje byly za druhé čtvrtletí letošního roku lepší než očekávání. Zvýšení prodejů má souvislost s karanténními opatřeními, která vedla k většímu využití obchodů i online služeb firmy.

Základní provozní příjem firmy Ahold, která v Česku vlastní supermarkety a hypermarkety Albert, činil v druhém čtvrtletí 1 miliardu euro, což je o 58 % více než před rokem, při srovnatelném obratu 19,1 miliard eur, což je o 15,9 % více. Analytici firmy odhadovali, že provozní příjem bude 640 milionů při obratu 18 miliard eur.

Bezprecedentní poptávka v USA a v Evropě díky pandemii přinesla podle hlavního manažera firmy Franse Millera „výborné výsledky“.

Společnost Ahold zvýšila výhled do roku 2020 a uvedla, že marže budou nyní vyšší a růst zisků na akcii bude mírně nad 20 %. Počítá dále s tím, že celoroční prodeje po internetu vyrostou o 55 % a dosáhnou 7 miliard eur za rok 2020.

Akcie firmy Ahold se v úterý obchodovaly na 24,99 euro za akcii, což je o 12,1 % více.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.