Coca-Cola škrtne tisíce pracovních míst

Nadnárodní firma zaznamenala nejprudší propad tržeb za posledních 25 let.

Coca-Cola je další firmou, která bude reagovat na propad tržeb kvůli koronaviru. Lidé nechodí do restaurací a barů, což se samozřejmě i této firmy silně dotklo.

Zatím je jasné, že v USA, Portoriku a Kanadě půjde o asi 4000 pracovních míst, počet v zahraničí zatím není jasný. Firma má po celém světě asi 86 200 zaměstnanců.

Pod firmu patří i produkty jako je Fanta či Sprite. Podobně jako jiné nadnárodní firmy i Coca-Cola reaguje na problémy způsobené pandemií koronaviru a bude propouštět. Tento krok může ovšem ekonomiku dál ohrozit. Například American Airlines škrtnou 19 000 pracovních míst.

MGM Resourts, kam patří hotely či kasina, dá lidi na „seznam“, má se jednat o 18 000 lidí, kteří budou povoláni zpět, pokud bude provoz obnoven.

Coca-Cola má robustní prodeje v rámci domácí spotřeby, jenže spotřeba venku na sportovních a kulturních akcích, která tvoří polovinu jejich příjmů, se propadla. Racionalizační proces bude zahrnovat mimo jiné schéma pro globální, regionální a lokální značky. Po oznámení škrtu pracovních míst, akcie firmy vzrostly.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.