Facebook bude mazat obsah, který popírá Holocaust

Mark Zuckerberg ještě v roce 2018 tvrdil, že k mazání obsahu Facebooku vztahujícímu se k popírání Holocaustu jeho společnost nepřikročí.

Společnost Facebook Inc. v pondělí informovala, že na sociální síti aktualizovala svou politiku proti nenávistnému jazyku či projevům nenávisti. Aktualizace se týkají obsahu, který popírá nebo zkresluje Holocaust.

Ke kroku se společnost rozhodla i přes to, že její šéf Mark Zuckerberg ještě v roce 2018 tvrdil, že k podobným změnám nepřikročí. Nyní řekl, že rozhodnutí pro něj představovalo napětí mezi svobodou slova a škodami, které zlehčování nebo popírání Holocaustu způsobuje, a dodal, že jde o reakci na nová data, která ukazují nárůst antisemitského nenávistného obsahu.

Společnost provozující sociální síť Facebooku sdělila, že později během letošního roku se zaměří i na vyhledávání pojmů, které jsou spojeny s Holocaustem nebo s jeho popíráním.

Světový židovský kongres a Americký židovský výbor tento krok uvítaly. Společnost Facebook Inc. byla za obsah, který Holocaust popíral nebo zkresloval, v minulosti kritizována.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.