Evropská komise má dát zelenou fúzi automobilek Fiat Chrysler a PSA

Cílem celosvětové fúze je snížení ročních nákladů o 5 miliard eur bez nutnosti uzavřít továrny.

Společnosti Fiat Chrysler a PSA se chystají získat souhlas EU s fúzí v hodnotě 38 miliard dolarů, jejímž účelem je vytvoření čtvrté největší automobilky. Informaci uvedli lidé fúzi blízcí, smyslem je vyrovnat se s dvojí výzvou – financováním čistších vozidel a globální pandemií.

Povolení Evropské komise by formálně upravilo vznik automobilové skupiny Stellantis, která hodlá zisky z prodeje pickupů Ram a SUV Jeep v USA použít k financování produkce ekologicky čistých automobilů pro evropský a čínský trh.

Celosvětová fúze byla oznámena na konci roku 2019 a mají se v ní spojit značky jako Fiat, Jeep, Dodge a Maseratti se značkami Peugeot, Opel a DS. Cílem je snížení každoročních nákladů o 5 miliard eur bez nutnosti uzavřít továrny.

Evropská komise a italská společnost Fiat Chrysler nové informace nekomentovaly. Společnost PSA na požadavek Reuters o komentář nereagovala.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.