Britská vláda bude financovat stravu pro nejchudší děti

Vláda změnila názor a poskytne asi 400 milionů liber na pomoc se stravou a účty nejchudším rodinám.

Vláda Velké Británie nakonec souhlasí s financováním bezplatné stravy pro nejchudší děti během zimního období, informuje Politico.

Tento politický zvrat následuje po kampani fotbalisty Marcuse Rashforda proti dětské chudobě. Konzervativní poslanci původně hlasovali proti návrhu Labouristické strany na prodloužení školní stravy zdarma pro zranitelné děti během školních prázdnin. Argumentem bylo, že dosavadní podpůrná opatření jsou dostatečná.

Vláda poskytne asi 400 milionů liber, včetně 170 milionů, které budou rozděleny prostřednictvím místních samospráv a budou směřovat k rodinám, které potřebují pomoc se stravou a účty.

Britský premiér Boris Johnson o tomto rozhodnutí Rashforda telefonicky informoval po sobotním zápase Manchesteru United proti Evertonu. Po telefonátu s premiérem Rashford napsal, že „velmi vítá kroky, které byly podniknuty v boji proti dětské potravinové chudobě v Británii“, dodal ale, že jakkoliv vidí rozhodnutí vlády pozitivně, ani tato podpora nemusí být dostatečná.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.