Raab: EU má obavy, že se Británii povede dobře

Britský ministr zahraničí obvinil EU z toho, že má obavy z konkurenčních výhod Velké Británie.

Britský ministr zahraničí Dominic Raab na adresu Evropské unie řekl, že má obavy, že by se Velké Británii po odchodu z bloku „mohlo vést spíše dobře“. Raab řekl televizi Sky News, že konečná dohoda o Brexitu závisí na tom, k čemu je EU ochotná „se na politické úrovni zavázat“.

Raab dále v rozhovoru řekl: „Chceme, aby se s námi zacházelo jako s každou jinou nezávislou demokracií respektující sama sebe. Pokud to EU dokáže přijmout na politické úrovni, pak máme všechny důvody k vzájemné důvěře, ale myslím, že je před námi ještě dlouhá cesta.“

Britský šéfdiplomat podsouvá EU obavu, že Británie bude i při zachování běžných globálních pravidel požívat konkurenčních výhod a mohla by si vést poměrně dobře. Raab označil za dva sporné body jednání rybolov a takzvané rovné podmínky. Během brexitového referenda patřil Raab k zastáncům odchodu země z EU.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.