Tichanovskaja požaduje tvrdé a cílené sankce

Opoziční politička Svetlana Tichanovskaja znovu navštívila Berlín a vyzvala Německo, aby jednalo rozhodněji.

Běloruská opoziční politička by si přála, aby spolková vláda měla více odvahy, uvedla Tagesschau. Konkrétně požaduje zahájení „programu pomoci pro běloruská média, skupiny pro lidská práva a občanskou společnost“.

„Jsme pevně na straně demokratického hnutí,“ řekl hlavní mluvčí kancléřky Angely Merkelové Steffen Seibert. Evropská unie již uvalila sankce na vládu v Bělorusku a Alexandr Lukašenko má zakázaný vstup do EU.

Tichanovskaja by si přála vidět „tvrdé a cílené sankce proti režimu a vůči společnostem z Běloruska a Ruska“. Má za to, že by se měla zrušit vízová ​​povinnost pro ty, kteří jsou pronásledováni režimem.

Tichanovskaja navštívila Berlín poprvé na začátku října. Tehdy se také setkala s kancléřkou Angelou Merkelovou. 38letá občanka žijící v exilu je považována za nejslavnější tvář opozičního hnutí v Bělorusku.

Psali jsme:

 

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.