Argentina hodlá vyrábět ruskou vakcínu

Argentinská firma dosáhla dohody o místní výrobě ruské vakcíny.

Firma Laboratorios Richmond bude v Argentině vyrábět ruskou vakcínu Sputnik V, minulý pátek potvrdila, že dosáhla dohody s ruskou státní agenturou, která zastupuje výrobce vakcíny. Ruský Fond pro přímé investice a Laboratorios Richmond podepsaly memorandum o porozumění, které se týká výroby vakcíny přímo v Argentině.

Potenciální výroba bude realizována ve spolupráci s Hetero Labs Limited, indickou laboratoří, se kterou mají Laboratorios Richmond strategické partnerství již více než 25 let.

Argentina, jedna z prvních zemí, které certifikovaly ruskou vakcínu Sputnik V, podepsala dohodu s Ruskem o nákupu a dodávkách vakcíny. V současnosti jsou v zemi užívané vakcíny vyrobeny v Indii a Jižní Koreji.

Argentina již obdržela 1,22 milionu dávek Sputniku V a 580 tisíc dávek vakcíny Covishield od indické firmy Serum Institute, která je vyráběna na základě technologie použité firmou AstraZeneca. Minulý čtvrtek do Argentiny ještě dorazila zásilka 904 tisíc dávek vakcíny od čínské firmy Sinopharm.

V jihoamerické zemi podlehlo nemoci Covid-19 více než 50 tisíc lidí, přibližně 2 miliony lidí se virem nakazily.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.