Další krok k rozvoji. Emiráty dávají prostor mladým talentovaným lidem

Spojené arabské emiráty věnují velkou pozornost vzdělávání a spoléhají na mladé lidi při rozvoji země.

Hussain Al Hammadi, ministr školství, uvedl, že vedení SAE spoléhá na to, že talentovaná mládež přinese zemi významné úspěchy ve všech sektorech, přičemž naváže na již známé výsledky, které naposledy vyvrcholily vysláním sondy Hope k Marsu (psali jsme zde). Právě tento projekt vedli mladí lidé.

Během zasedání na Radě pro budoucí generace (MBZMFG – Majlis for Future Generations) Al Hammadi vysvětlil, že „vzdělávání ve Spojených arabských emirátech je integrovaný systém fungující podle několika národních strategií, jako je Národní inovační strategie, Strategie pro umělou inteligenci, Strategie SAE pro čtvrtou průmyslovou revoluci a Strategie SAE pro budoucnost. Začíná to od raného dětství, pokračuje vysokoškolským vzděláním až po celoživotní učení.“

„Vzdělávací systém ve Spojených arabských emirátech neustále prochází rozsáhlým vývojem, zejména pokud jde o plánování, analýzy a data,“ uvedl Al Hammadi a dodává, že design a technologie se vyučují v raných fázích vzdělávání. „Aby studenti měli znalosti o programování, analýze a datech, musí jít nad rámec pouhého seznámení se s tématem a usilovat o jeho zvládnutí a začlenění do skutečných projektů,“ poznamenal.

„S ohledem na to začal vzdělávací systém SAE zkoumat způsoby, jak studentům umožnit realizování jejich projektů – ať už samostatně nebo ve spolupráci s vrstevníky. Kromě toho dostali studenti příležitost předvést své dokončené projekty ministerstvům, vládním subjektům a soukromým společnostem.“

„Ministerstvo školství pracovalo na standardizaci kurzu „Podnikání a inovace“ napříč všemi univerzitami v Emirátech. Zřízená střediska pro inovace a podnikání, určená studentům, se těšila velké podpoře různých vládních subjektů,“ prozradil Al Hammadi.

Ministr poukázal na to, že země se dívá do budoucnosti a že ji musí následovat všechny segmenty komunity, zejména mládež, aby bylo možné splnit „Vizi SAE 2071“ a vytvořit silnou znalostní ekonomiku, která má kořeny v inovacích, stejně jako v produkci a aplikaci znalostí.

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.