Ruské cestovky nabízejí výlety za platebními kartami Visa a Mastercard

V Rusku vyrostla poptávka po cestách do pro Rusko otevřených zemí za mezinárodními platebními kartami, které v zemi nefungují.

Podle ruské Asociace turistických kanceláří začaly cestovní firmy v zemi nabízet cesty do zahraničí za účelem získání mezinárodních platebních karet Visa a Mastercard, informoval Interfax.

„Turisté mají zájem o zájezdy do zahraničí za kartami Visa a Mastercard, cestovní kanceláře dostávají od agentur stále více takových žádostí,“ uvádí asociace.

Cestovky zatím nabízejí takový výlet do Uzbekistánu, kde vydávání mezinárodních karet pro Rusy umožňují už tři místní banky. Cena zájezdu na dvě noci, včetně 4* ubytování v hotelu ve dvoulůžkovém pokoji, transferu a pojištění, ale bez letu, začíná od 23 tisíc rublů na osobu. Lety si cestující musí zajistit sami kvůli nejasné situaci a neustálému rušení a posouvání odletů z Ruska. Cena letenky do Taškentu se nyní pohybuje na asi 500 dolarech.

Turistické kanceláře se chystají na rozšíření „geografiie“ podobných cest za platebními kartami o země jako jsou Arménie, Kazachstán, Kyrgyzstán nebo Turecko.

Asociace zdůraznila, že platební karty vydané v zahraničí nebudou v Rusku fungovat, mohou být použity pouze v zahraničí. Poplatek za výběr hotovosti z karty vydané v jedné z bank Uzbekistánu bude 1-2 %.

Psali jsme:

 

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.