Jazzové okénko Jana Schneidera: Search for Peace, Peace a I Have A Dream

Neděle patří tradičně jazzové hudbě v podání Jana Schneidera. Také dnešní pokračování je mírové…

„Mír neleží pouze ve smlouvách a listinách, leží i v myslích a srdcích lidí,“ řekl John Fitzgerald Kennedy. Proto nelze jinak, než se připojit k Tony Kofimu and The Organisation: Search for Peace.

„Moudří vždy považovali za nejbezpečnější cestu k míru zapomenutí utrpěných křivd,“ učil  Jan Amos Komenský. Umělecky ztvárněné vize míru jsou velmi rozmanité. Tuto nám přednese Ornette Coleman: Peace.

„Pamatuj si, že dokud budeme generálům platit víc než učitelům, nebude na světě mír,“ řekl Jan Masaryk, který by si nepochybně velmi rozuměl s Martinem Lutherem Kingem. Jeho slavná řeč I Have A Dream, která je o míru, spravedlnosti a svobodě, inspirovala bubeníka Maxe Roache k originálnímu doprovodu a výtvarník, jehož jméno se mi nepodařilo dohledat, tento skeč dotvořil výtvarně.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.