Jazzové okénko Jana Schneidera: Little Peace, Sconsolato a Klezmer Conservatory Band

Ani dnes nechybí hudební jazzový seriál Jana Schneidera. Dnes nabídne Little Peace, Sconsolato a Klezmer Conservatory Band.

Spolu s flétnistou a skladatelem Charlesem Lloydem setrvale vzýváme Little Peace, aby nastal v lidských srdcích, protože, jak napsal již kdysi Livius, lepší a bezpečnější je jistý mír než naděje na vítězství: první je v tvých rukou, druhé v rukou bohů.

Bubeník Kenny Clarke a pianista Francy Boland měli spolu jak velký bigband, tak i menší kapely. Takto doprovázel v roce 1965 jejich sextet flétnistu Sahiba Shihaba v anekdoticky krátké  skladbě Sconsolato. Vhodná chvilka zamyslet se nad tím, že – jak napsal Publilius Syrus – dvakrát vítězí, kdo ve vítězství vítězí sám nad sebou.

Na závěr dnešního okénka si dovolím nabídnout medailónek slavného Klezmer Conservatory Bandu, v němž se kromě kmenových hudebnic a hudebníků představí též famózní houslista Itzhak Perlman spolu s proslulým kantorem Yitzhakem Meir Helfgotem. Nenechme umlknout múzy!

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.