Po výroku Patelové byl Julian Assange umístěn do speciální cely

Aby se nemohl zabít.

John Shipton, otec Juliana Assange, a Gabriel Barber Shipton, jeho bratr (filmový producent, spolupracoval mj. na filmech Šílený Max: Zběsilá cesta, Frankenstein, Predestination, pozn. red.) na setkání v redakci berlínského časopisu Junge Welt řekli, že po podpisu výroku Pritti Patelové o vydání byl Julian Assange umístěn svlečený do speciální cely bez jakéhokoliv vybavení. Věznice  Belmarsh se obává, aby nespáchal sebevraždu. Podle rodiny však jde jen o další variantu ponižování, kterému je Assange soustavně vystavován.

Obava věznice je založena na odborném svědectví obhajoby během soudního procesu, že by se mohl pokusit ukončit svůj život, jakmile se dozví, že bude vydán.

Assangeův otec a bratr byli v Berlíně, aby lobovali u německého ministra zahraničí za vyjádření nesouhlasu s vydáním Assange do USA. Podle hodnocení obou příbuzných byl ministr vyjádření nakloněn, později však mluvčí německé vlády uvedl: “Toto je právní proces, který již běží, takže bych byl trochu opatrný vůči politické intervenci“. Informovala o tom Francouzská tisková agentura (AFP).

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.