Jazzové okénko Jana Schneidera: Dr. King, The Peaceful Warrior, Love and Peace a Didn’t it rain, children

Pro všechny milovníky jazzu je tu také dnes průvodce jazzovou hudbou od Jana Scheidera. Poslechněte si Dr. King, The Peaceful Warrio,  Love and Peace a Didn’t it rain, children.

Dnešní mírová úlitba je od saxofonisty Archie Sheppa a pianisty Cala Masseye: Dr. King, The Peaceful Warrior. Věnována je, jak název napovídá, Martinu Lutheru Kingovi.

Vzývání míru není jen pro krasoduchy, míní naopak bubeník Buddy Rich, a ruče to odpočítá: Love and Peace. Jako by chtěl připomenout talmudickou moudrost, že k plnění kteréhokoli zákona nevyžaduje Tóra naléhavý spěch, pouze o míru říká: Žádej mír a spěchej za ním.

Na závěr díky tipu od Ládi C. něco mezi gospelem a rock’n’rollem, jehož kmotrou byla zvána zpěvačka a kytaristka Sister Rosetta Tharpe:  Didn’t it rain, children. Její kytarový projev má šťávu a není divu, že ovlivnila mnoho rockových hudebníků.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.