Americké námořnictvo identifikovalo UFO s vyspělou technologií. Vláda na to nereaguje

Závažná data o objektech disponujících vyspělou technologií, které operovaly ve vojenském vzdušném prostoru USA, současnou vládu nezajímají.

Americké námořnictvo veřejně přiznalo, že letadlo, které se objevilo na nově zveřejněných videozáznamech v září letošního roku je UFO (Unknown Flying Object), píše pro noviny The Hill bezpečnostní expert Christopher Mellon, který se na otázku UFO zaměřuje. Námořnictvo dává přednost pojmu Unidentified Aerial Phenomenon (UAP), což česky znamená „neidentifikovatelný vzdušný jev“.

Mluvčí zástupce velitele pro námořní operace Joseph Gradisher ohledně těchto zaznamenaných bizarních strojů řekl: „Námořnictvo určuje objekty zaznamenané na videích jako neidentifikovatelný vzdušní jev.“ Stroje bezostyšně operovaly v omezeném vojenském vzdušném prostoru USA.

Je divné, že si této šokující zprávy skoro nikdo nevšiml, píše dále autor. Je to moc radikální informace, nebo si ji americká vláda raději nechce přiznat?

Stroje, které byly zaznamenány americkým námořnictvem, se zdají být nezávislé na výšce a prostředí, mohou manévrovat ve výšce přes 80 tisíc stop, dovedou se vznášet a potom v okamžiku přejít do nadzvukových rychlostí. Mají také velmi nízkou radarovou zachytitelnost a zdá se, že k pohonu nevyužívají spalování, nemají ani výfuk, ani rotory, křídla či klapky.

Nejde o americké stroje, což vede k otázce, zda některý z protivníků USA dokázal vyvinout tak vyspělou technologii, že by proti ní byla dnešní letecká obrana zbytečná.

Autor článku hovořil s americkými vojáky, některými v aktivní službě, jinými ve výslužbě, kteří se s těmito objekty setkali. Všichni bez výjimky vyjadřovali obavy o svoje kolegy ve službě a domnívali se, že vláda nereaguje dost rozhodně.

Není to úplně nová situace. Před 60 lety byly Spojené státy šokovány sovětským Sputnikem, prvním umělým satelitem. Vláda tehdy na novou situaci reagovala okamžitě a USA vstoupily do „vesmírných závodů“. Ve srovnání s tím je dnešní reakce vlažná. Podle Mellonova sledování se věci nikdo vážně nevěnuje, Kongres si jen vyžádal zprávy a briefingy k tématu, žádné slyšení nebylo organizováno.

Proč nikdo neanalyzuje obrovská data, která shromažďuje americká síť sensorů, ptá se dále, část z nich se jistě týká UAP. Na to, že je vláda paralyzována ve věcech domácí politiky, si už země zvykla, ale toto se týká národní bezpečnosti a podle Mellona jde o věc bezpečnostního rizika pro zemi.

Mellon dále upozorňuje, že v případě minulých selhání americké rozvědky (od Pearl Harboru až po teroristické útoky 9/11) měly USA k dispozici dostatečné množství validních informací, které stačilo analyzovat a jednat podle nich, bylo možné katastrofám zabránit. Dnes jsou USA ve stejné pozici, míní.

Přitom je možné efektivně sbírat a analyzovat data i za použití současných zdrojů USA, nejsou nutné další výdaje na obranu, zdůrazňuje autor dále. I dnes je třeba čelit neznámému a politici by měli věnovat velkou pozornost zkušenostem amerických vojáků, vyšetřit je, vyhodnotit a podle zjištění jednat. Jinak znovu zaplatíme vysokou cenu, varuje Mellon v závěru.

Články zveřejněné v rubrice Trendy nemusejí vyjadřovat názor redakce.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.