Bidenova administrativa bude dál žádat vydání Assangeho

Podle potvrzení amerického ministerstva spravedlnosti požadují USA i nadále Assangeovo vydání do USA.

Administrativa nového amerického prezidenta Joe Bidena bude i nadále vyžadovat vydání zakladatele WikiLeaks Juliana Assange. Assange se nachází v britském vězení a USA požadují jeho vydání na základě obvinění z hackerského spiknutí. Informaci potvrdilo americké ministerstvo spravedlnosti.

Mluvčí amerického resortu spravedlnosti v úterý řekl, že USA budou požadovat vydání Assangeho navzdory poslednímu rozsudku, který vydání odmítl s odůvodněním, že Assangeovi hrozí v USA sebevražda.

Britský soud stanovil pátek jako deadline na odvolání se proti jeho rozhodnutí. Podle amerického ministerstva bude americká strana i nadále vydání Assangeho do USA požadovat. Podporovatelé Assangeho naopak od nové americké administrativy požadují, aby žádost o vydání v prvních 100 dnech svého působení odvolala.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.