Rusko tvrdí, že syrský plynový útok je uměle vykonstruovaný

Reuters.  Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že zprávy ohledně útoku plynem v Sýrii jsou falešné a vojenská akce, která by byla založena na „vymyšlených a uměle vykonstruovaných obviněných“ může vést k vážným důsledkům.

Ministerstvo v prohlášení uvedlo, že šíření vymyšlených zpráv ohledně použití chloru a dalších jedovatých látek syrskými vládními silami pokračuje. Další takový uměle vykonstruovaný případ se objevil o víkendu, u údajného chemického útoku v Dumá, uvedlo ruské ministerstvo.

Opakovaně jsme varovali, uvádí dále, před takovými nebezpečnými provokacemi. Následek takového podvodné spekulace, která nemá žádné opodstatnění, je chránit teroristy. A také se pokusit ospravedlnit využití externích sil.

Západní média považují za viníka plynového útoku syrského prezidenta Bašára Asada a útok za autentický. Americký prezident Donald Trump už nazval syrského prezidenta “zvířetem” a slíbil, že za útok zaplatí.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.