Putin poblahopřál Bidenovi ke zvolení prezidentem USA

Aktuálně: Ruský prezident je „připraven na spolupráci“ s nově zvoleným prezidentem USA, uvádí se v gratulaci.

Ruský prezident Vladimir Putin poblahopřál Joe Bidenovi ke zvolení prezidentem USA, oznámil v úterý dopoledne Kreml.

Putin popřál nově zvolenému prezidentovi USA hodně úspěchů. Ruský prezident Putin se pak vyjádřil v tom smyslu, že Rusko a USA mohou bez ohledu na vzájemný nesouhlas „skutečně přispět k řešení mnohých výzev a problémů, se kterými se dnes svět potýká“.  Spolupráce Ruska a USA by podle Putina měla fungovat na základě rovnoprávnosti a vzájemného respektu s ohledem na národní zájmy obou zemí. „Z mé strany jsem připraven na spolupráci a na kontakty s Vámi,“ napsal Putin dále.

15. prosince potvrdilo americké kolegium volitelů zvolení demokrata Joe Bidena za prezidenta USA. Biden dostal 306 hlasů volitelů, ke zvolení jich stačilo 270. Formálně budou výsledky prezidentských voleb v USA potvrzeny za deset dní. Biden tak v lednu v úřadě nahradí současného prezidenta Donalda Trumpa.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.