12 důvodů proč podpořit !Argument: jarní kampaň pokračuje

Nová kampaň !Argumentu pokračuje – tucet důvodů, proč je finanční podpora našeho média zdola důležitá pro jeho rozvoj a vůbec další existenci. Děkujeme všem za podporu!

Milí čtenáři, milé čtenářky! 

Naše médium je tu od roku 2017, tedy sedmým rokem. Vaše podpora jde pro médium, které to myslí vážně. Podporujete stabilní mediální projekt.

Po celou dobu si udržujeme nezávislost od komerčních tlaků. Nemáme reklamu, náš obsah neprodáváme, nepřizpůsobujeme se těmto tlakům titulky nebo tématy. Naopak podpora zdola nám dává stabilní a široké základy pro nezávislost a zároveň nás zavazuje vůči každému našemu podporovateli. Tento princip sledujeme od samotného začátku.

Jsme nekomerční. !Argument tu není od toho, aby přinášel někomu zisky. Je tu od toho, aby poskytoval informace a různé úhly pohledu ve veřejném zájmu.

Máme otevřenou redakční politiku a snažíme se tam, kde to můžeme ovlivnit a kde nám to síly  dovolí, o různé úhly pohledu. Zachováváme si přitom levicové ladění, které jsme nikdy netajili.

Publikujeme pravidelně a běžně texty, se kterými nesouhlasíme, protože si myslíme, že o tom by novinařina měla být.

Systematicky doplňujeme mainstream a jeho informační záběr nás neovlivňuje.

Neřídíme se mainstreamem. Publikujeme informace nebo komentáře o problémech, které často mainstream předběhnou a nebo v českém mainstreamu nenacházejí zájem, přestože ovlivňují současnost a hlavně budoucnost.

Děláme redakční práci. Víme, že vydávání média je odpovědná práce a že žurnalistika má svoje pravidla. Nepublikujeme cokoliv, naše zdroje ověřujeme, i když máme velmi omezené možnosti z hlediska vybavení redakce, které je více než skromné (fakticky !Argument vzniká pomocí domácích nástrojů, počínaje počítači až po připojení k internetu – vše si i po šesti letech platíme sami).

Nebojíme se náročných textů. Nemyslíme si, že čtenáři jsou hloupí a nemyslíme si, že je třeba je manipulovat, kázat jim nebo je usměrňovat jakýmkoliv směrem. Nejsme aktivističtí, naším čtenářům neříkáme koho mají volit, na jakou demonstraci jít, jakou petici podepsat, co si myslet a jaký životní styl vést. Jen nabízíme alternativu.

Pracujeme. Nezávislé médium je každodenní práce a zabírá čas. V kvalitě a rozsahu, ve kterém !Argument vychází v podstatě každý den, se nejde v základním provozu spoléhat už jenom na práci ve volném čase. Podpora zdola nám dává možnost nabízet denně nové texty a komentáře v dobré kvalitě.

Chceme se rozvíjet. Máme hodně plánů počínaje rozvojem multimédií a konče reportážemi z ciziny i z regionů, v daný moment je nemáme, jak realizovat. Podpora !Argumentu znamená podporu jeho rozvoje a jeho obsahu.

Konečně, Vaše podpora pomůže udržet nezávislost a existenci webu i v podmínkách stále patrnější represe a cenzury. Část podpory ukládáme na možné výlohy s přesunem webu a na právní výlohy, které by v nejhorším případě mohly vzniknout v souvislosti se těmito negativnímu trendy. Zrušit od cenzorů se nedáme.

Další informace najdete ZDE!

Upřímně děkujeme všem za finanční podporu v jakémkoliv rozsahu ale i podporu nefinanční  v podobě dobrovolné práce. Vážíme si obojího, a to jak od nových přispěvatelů, tak od těch, které už máme celé roky. Děkujeme, že jste s námi.

Srdečně!

Veronika Sušová-Salminen

Ilona Švihlíková

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.