Indie postaví 24 nákladních lodí pro Rusko, budou se plavit v Kaspickém moři

Výroba lodí v Indii bude dvakrát levnější než v Rusku.

Indické loděnice Goa za účasti Ruského exportního centra plánují do roku 2027 postavit 24 dopravních lodí, informovala minulý týden ruská státní tisková agentura TASS. Podle ruské strany patří k výhodám spolupráce s Indií cena, která bude dvakrát nižší než u ruských výrobců, a obchodní sazby ve výši 2-3 % místo 18,6 %.

Ředitel Kaspického mezinárodního klubu severojižní integrace Dmitrij Dubovik dále sdělil, že tři lodě budou sloužit k přepravě chemikálií, ostatní k přepravě volně uloženého zboží a kontejnerů. Indická strana přislíbila, že všech 24 lodí bude schopna dodat do 3 let, což je podle Dubovika velmi krátká výrobní a dodejní doba.

Tyto nákladní lodě budou využívány v Kaspickém moři. Projekt financuje Státní dopravní leasingová společnost v rámci státních programů a investičních projektů za zvýhodněné sazby, které jsou podle tiskové služby společnosti výrazně nižší než tržní.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.