Čínský prezident: boj s korupcí rozhodně neskončil

Reuters. Čínský prezident Si Ťin-pching varoval, že kampaň proti korupci neskončila a že země v této otázce stojí před velkými úkoly. Informovala o tom státní média v Číně.

Si od svého nástupu dohlížel nad rozsáhlou kampaní proti korupci, které stála svobodu desítky čínských úředníků a politiků. Čínský lídr zdůraznil, že ve hře je samotné přežití komunistické strany a že strana bude vždy proti korupci bojovat. Podle jeho slov přinesla protikorupční kampaň doposud významné změny, ale nebyla ještě korunována úspěchem. „Politická integrita je nejvyšším kritériem pro výběr představitelů.“, řekl dále čínský prezident.

Cílem bude, jak dále sdělil, posílení a rozvoj systému, který by nad představiteli státu a strany dohlížel ohledně jejich víry, výkonu, pracovního stylu a integrity.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.