Velká Británii nenabídne Asii Bibiové azyl. Kvůli bezpečnostním obavám

Britsko-pákistánská křesťanská asociace uvedla, že britská vláda  se obává „nepokojů v určitých částech komunity.“

Křesťance z Pákistánu byla zamítnuta její žádost o azyl v Británii, protože její příchod do země by mohl zvýraznit občanské nepokoje, informuje irské vydání deníku Huffington Post. Asia Bibiová byla propouštěna z pákistánského vězení poté, co byla zproštěna obvinění z rouhačství. Nejvyšší pákistánský soud nakonec po osmi letech zrušil hrozící trest smrti za to, že „urazila proroka Mohameda“ s tím, že není dost důkazů.

Jenže osvobozující rozsudek v islámské zemi vyvolal silné protesty. Její obhájce utekl ze země, protože se obával o svůj život. Manžel Bibi také uvedl, že má obavy o živo a že prosí o pomoc Velkou Británii.

Z bezpečnostních důvodů to ovšem Velká Británie neudělá. Azyl prý nabídly jiné dvě země. Velká Británie se obává jednak o bezpečnost v určitých částech místní pákistánské komunity a také má strach, že by se britské ambasády mohly stát terčem islámských teroristů.

Asia a její rodina přijmou nabídkou jiné západní země.

Pákistánští křesťané prchali z Pákistánu do Velké Británie. Jenže i tam je na ně nyní útočeno, a to kvůli jejich křesťanské víře. Pákistánští křesťané jsou v šoku, neboť neočekávali, že totéž se bude opakovat v Británii.

Prý se jedná jen o malou pákistánskou extremistickou menšinu. Ministerstvo vnitra Británie uvedlo, že za poslední dva roky eviduje 8 336 zločinů spojených s náboženskou nenávistí, což je 40 % nárůst.

Nizozemská vláda označila pákistánské křesťany za „vysoce rizikovou skupinu“, takže je možné, že by mohli dostat oficiální status uprchlíků v zemi. Muslimský poslanec za Birmingham uvedl, že vztahy mezi muslimy a pákistánskými křesťany jsou obecně dobré a že na útocích se podílí jen malá extremistická skupina, která bude útočit na každého, kdo není muslim.

Muslimská populace prý žádné předsudky vůči křesťanům nemá, mnoho Pákistánců, kteří žijí v Británii, prý mají „sdílenou kulturu.“

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.