Porušení zákona o kouření stála Rusy na pokutách 74 milionů rublů

Dalších pokuty za porušování protitabákového zákona činily v minulém roce 110 milionů rublů.

Za porušení zákazu kouření byly v roce 2018 v Ruské federaci uděleny pokuty ve výši celkem 74 milionů rublů, uvedlo ministerstvo vnitra RF a napsal list Kommersant. Problém se nejvíce týkal Moskvy, Moskevské oblasti a Krasnodarského kraje. Policie za rok 2018 registrovala 365 tisíc protokolů o porušení protikuřáckého zákona.

Vedle toho udělil ruský dozorčí spotřebitelský orgán Rostrebnadzor další pokuty za narušení protitabákového zákona v hodnotě 110 milionů rublů. Částka se týká 9 měsíců uplynulého roku a zahrnuje pokuty pro jednotlivce i právnické osoby.

V Ruské federaci je zakázáno kouřit v restauracích a kavárnách, ve vzdělávacích institucích, ve zdravotnických objektech, v kulturních a sportovních objektech a také na nádražích, letištích, v chodbách obytných domů a na dětských hřištích. Pokuta z porušení se uděluje ve výši od 500 do 3 tisíc rublů.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.