Změní šéf firmy Apple Trumpův názor na cla?

Dokázal šéf americké nadnárodní firmy přesvědčit Trumpa o škodlivosti cel pro byznys?

Německá Tagesschau informuje, že právě šéf Applu Tim Cook přivedl Donalda Trumpa “k zamyšlení” nad cly na čínské zboží. Cook se snaží proti nim bojovat a tvrdí, že cla by firmu Apple velmi poškodila.

Je možné, že se Cookovi podaří Trumpa přesvědčit a odvrátit ho od cel na čínské zboží? Cook argumentuje, že cla poškozují americký koncern, zatímco konkurent Samsung si podobné starosti dělat nemusí.

Znalci oboru se vážně obávají, že právě tvůrce iPhonu by mohl patřit k těm, kteří ponesou v obchodním sporu mezi USA a Čínou hlavní ztráty. Obavy jsou vidět i na vývoji akcií firmy.

Cook se sešel s prezidentem již popáté v tomto roce. Zdá se ovšem, že Cook nemíní prezidenta přesvědčit slovy, ale penězi. Trump již před setkáním tweetoval, že „firma Apple bude investovat obrovské peníze v USA“. Apple tuto informaci nepotvrdil.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.