Firma Lego hledá způsob, jak „recyklovat“ svoje výrobky

Zákazníci v USA budou mít v rámci testování možnost vrátit firmě nepotřebné stavebnice. Ta je chce poskytnout charitě.

Dánská firma Lego, která je výrobcem stavebnic pro děti, hledá cesty, jak udržet svoje plastové výrobky mimo odpad. Firma Lego nyní v USA testuje způsob, jak by zákazníci mohli svoje nepotřebné plastové součástky Lego poslat zpátky a dát je pak k dispozici dalším dětem.

Zákazníci v USA mohou vytisknout poštovní nálepku, dát nepotřebné částky Lega do krabice a poslat je zdarma. Podle informací firmy budou jednotlivé plastové dílky stavebnic vyčištěny a poslány neziskové organizaci Teach for America, která je věnuje dětem ve školních třídách po celých Spojených státech. Další budou věnovány jiným programům pro aktivity po škole.

Lego se tak snaží vyjít vstříc obavám zákazníků ohledně dopadu plastů na životní prostředí. Plasty se neintegrují zpátky do přírody, rozpadnou se na malé částky a dostávají se do těl zvířat a lidí.

Firma Lego hledá náhradu za plast pro svoje výrobky, ale jedná se o dost těžký úkol vzhledem k tomu, že jde o tvrdý plast. Ovšem minulý rok začala vyrábět alespoň stromy a křoví pro svoje stavebnice z cukrové třtiny.

Konkurenční firma Hasbro, která například vyrábí hru Monopoly, chce plasty do roku 2022 eliminovat ze svých balení. Ovšem i Hasbro potvrzuje, že je těžké najít pro své hračky náhražku za plasty.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.