Mezi Kunderou a částí českých intelektuálů je problém, říká Petr Drulák

Ve druhém díle rozhovoru s Petrem Drulákem hovoříme o problematickém vztahu k Milanu Kunderovi, o vnitřním vyčerpávání „havlismu“ či o tom, jestli jsou naši politici připraveni na neklidné časy v zahraniční politice.

S politologem, odborníkem na zahraniční vztahy, bývalým náměstkem ministra zahraničí a bývalým velvyslancem ve Francii Petrem Drulákem jsme se dotkli celé řady zajímavých témat. Například mluvíme o tom, zda jsou čeští politici připraveni na neklidné časy v zahraničních vztazích? Na čem spočívala dosavadní “politika nezájmu” ve vztahu k zahraniční politice? Co se děje s EU a vyřešíme něco Czexitem? Jsme Západ? Jak definovat střední Evropu? Kdo a proč „má“ problém s Milanem Kunderou? Jaký má sám Milan Kundera vztah k Česku?

Více uslyšíte v našem rozhovoru. První díl najdete zde (a také na YouTube). Druhý díl na YouTube.

Děkujeme všem našim předplatitelům za jejich podporu, která nám pomáhá existovat a připravovat pro všechny čtenáře obsah, který se snažíme obohacovat názorově, tématicky a žánrově v rámci možností, které máme. Vaše podpora je zásadní pro naši další existenci jako nezávislého média zdola. Děkujeme, že na ní nezapomínáte. Více informací o tom, jak nám pomoci a podpořit naší každodenní práci najdete zde.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.