V Rusku chtějí zakročit proti padělání očkovacích certifikátů

Předseda Státní Dumy vyzval k zakročení proti nelegálnímu obchodu s falešnými lékařskými dokumenty v Rusku.

Předseda ruské Státní dumy Vjačeslav Volodin uvedl, že je nutné zakročit proti nelegálnímu obchodu s padělanými lékařskými dokumenty, včetně osvědčení o očkování proti koronaviru. Napsal o tom na svém účtu na Telegramu.

„Je to povinnost orgánů činných v trestním řízení. Ale povinností každého je nekupovat falešné certifikáty,“ uvedl ve svém postu Volodin.

Předseda ruské dolní komory také varoval, že „podnikatelé“, kteří očekávají, že na pandemii „rychle“ vydělají, budou potrestáni. Podle Volodina už v Rusku došlo k zahájení prvních trestních řízení v souvislosti s výrobou falešných očkovacích průkazů a obchodování s nimi.

Volodin také řekl, že pokud neexistují žádné kontraindikace, je lepší se proti nemoci chránit. „Jsou k tomu všechny příležitosti“, dodal dále.

Předseda Státní Dumy uvedl, že pandemická situace v Rusku „zůstává alarmující“. Moskva a další regiony země už zavedly dodatečná epidemiologická opatření, Burjatsko přešlo do lockdownu.  Podle údajů z 23. června bylo v Rusku za jeden den identifikováno 17 594 případů koronaviru, v sobotu 26. června se jednalo o 21 665. Starosta Moskvy Sergej Sobjanin v sobotu sdělil, že město se znovu potýká s epidemií koronaviru.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.