Vznikne v Itálii jednotná středopravá strana? 54 % voličů s tím souhlasí

Spojí se tři strany pod heslem „v jednotě je síla“?

Návrh na vytvoření „jednotné středopravicové strany“, který inicioval Silvio Berlusconi, přišel v těsném závěsu za prohlášeními, která na demonstraci v Římě pronesl Matteo Salvini. Salvini během schůzky znovu vyzval spojence, aby založili „jednotnou středopravou stranu bez řevnivosti“. Stručně řečeno, cílem je řídit se heslem „v jednotě je síla“ a využít konsensu všech frakcí pravého středu, nikoliv vytvářet vnitřní konflikty v koalici. V této souvislosti je rozhodující zjistit náladu voličů.

Z průzkumu vyšlo najevo, že s jednotnou středopravicovou stranou by souhlasilo 54 % voličů, 29 % říká „ne“ takovému projektu a 17 % se nevyjádřilo.

Průzkum zveřejněný 22. června ukazuje, že Giorgia Meloni (Fratelli d’Italia,) Salviniho Lega a Berlusconiho Forza Italia by nyní daly dohromady 47,9 % hlasů.

Zdroj: Termometro Politico.

Jednotná středopravá strana je nezbytností“

Berlusconi znovu předložil svůj návrh na vytvoření jednotné strany do parlamentních voleb v roce 2023, která je „nezbytná pro restart Itálie“.

„Máme téměř dva roky na to, abychom vybudovali jednotnou středopravou stranu zdola, intenzivní činností, počínaje koordinací parlamentních iniciativ, a poté zapojením mnoha lidí a mnoha energií,“ řekl Berlusconi. „Jde o to, aby se to, co je již dnes společným pocitem mnoha středopravých voličů, proměnilo v jednotné politické hnutí.“

 

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.