Zahraniční výrobci vakcín požádali v Rusku o registraci

Informaci sdělil bez dalších podrobností ruský ministr zdravotnictví. Společnost Johnson & Johnson už zájem o dodávky do Ruska potvrdila.

Firma Johnson & Johnson oznámila, že je připravena dodávat svoje vakcíny do Ruska a do zemí Společenství nezávislých států. Společnost dále uvedla, že má zájem na globální dostupnosti svojí vakcíny v rámci expresních kroků v boji s nemocí Covid-19. Vakcína Johnson & Johnson je jednosložková.

V úterý oznámil ruský ministr zdravotnictví Michail Muraško, že několik zahraničních společností už v Rusku podalo žádosti o registraci svých vakcín. Společnost Pfizer zatím sdělila, že o tom uvažuje. Moderna na otázku novinářů neodpověděla. V Rusku jsou zaregistrovány zatím čtyři domácí očkovací látky: Sputnik V, EpiVakKorona, KoviVak a Sputnik Light. Vakcína firmy Johnson & Johnson je jednosložková, není třeba aplikovat druhou dávku. Po třetí fázi klinických testů má být její účinnost 64 %.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.