USA: Výrobci čipů se musí připravit na možné omezení dodávek do Ruska

Bílý dům sdělil americkému čipovému průmyslu, aby se připravil na nová omezení vývozu do Ruska, pokud Moskva zaútočí na Ukrajinu, včetně možného zablokování přístupu země k celosvětovým dodávkám elektroniky.

Peter Harrell a Tarun Chhabra v pátečním telefonátu sdělili vedoucím představitelům lobbistické skupiny Semiconductor Industry Association (SIA), aby byli připraveni na bezprecedentní kroky proti Rusku, pokud napadne Ukrajinu. „Národní bezpečnostní rada (NSC – National Security Council) sdělila přímo a ostře závažnost situace, se kterou se v současné době potýkají na Ukrajině, a poznamenala, že se jedná o mimořádnou situaci a potenciálně nejhorší přeshraniční invazi, k níž došlo od druhé světové války,“ napsal členům SIA po telefonátu ředitel SIA podle e-mailu, který viděla agentura Reuters. „Národní bezpečnostní rada uvedla, že administrativa aktivně zvažuje všechny možnosti.“

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.