Budoucnost Evropy: Závěrečný panel občanů na téma „EU ve světě a migrace“

Ve dnech 11.-13. února se v Maastrichtu sejde čtvrtý panel evropských občanů na konferenci o budoucnosti Evropy, aby projednal a předložil svá doporučení.

Evropský institut veřejné správy v Maastrichtu (EIPA) a Studio Europa Maastricht (Nizozemsko) pořádají závěrečné zasedání tohoto panelu, kterého se zúčastní přibližně 200 panelistů. Ti se v roce 2021 sešli již dvakrát, aby diskutovali o otázkách souvisejících s „EU ve světě a migrací“: v říjnu ve Štrasburku a v listopadu online. Během prvního setkání panelisté stanovili pět pracovních okruhů: soběstačnost a stabilita; EU jako mezinárodní partner; silná EU v mírovém světě; migrace z lidského hlediska; odpovědnost a solidarita v rámci EU, informuje web Evropského parlamentu.

Během 11.-13. února by měli dokončit svá doporučení, která budou následně projednána na plenárním zasedání konference 11.-12. března. Veškeré relevantní informace, včetně nejnovější zprávy o práci panelu, najdete na speciální webové stránce panelu 4. Návrh programu jednání je k dispozici zde.

Hlavní zasedání budou živě přenášena na vícejazyčné digitální platformě konference a také v multimediálním centru Evropského parlamentu (v pátek a v neděli), kde budou k dispozici i jejich záznamy.

***

Jak se můžete zapojit do diskuse a podělit se o své nápady se dozvíte na tomto odkaze. Vyjádřit se můžete k těmto tématům: Změna klimatu a životní prostředí; Zdraví; Silnější ekonomika, sociální spravedlnost a pracovní místa; EU ve světě; Hodnoty a práva, právní stát, bezpečnost; Digitální transformace; Evropská demokracie; Migrace; Vzdělávání, kultura, mládež a sport.

Po celé Evropě probíhá mnoho online akcí. Akce můžete prohlížet podle tématu nebo můžete použít interaktivní mapu k vyhledání událostí ve svém okolí. Informace o všech akcích jsou zde.

 

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.