EU chce přilákat pracovníky z Pákistánu

Obě strany se dohodly na usnadnění legální migrace kvalifikované pákistánské pracovní síly.

Evropská komisařka pro vnitřní věci Ylva Johanssonová navštívila 14. listopadu Pákistán, kde projednala široké spektrum bilaterálních otázek týkajících se migrace a bezpečnosti. Pákistán a EU chtějí posílit spolupráci ve všech oblastech souvisejících s migrací, a to i z regionálního hlediska, informoval portál Evropské služby pro vnější činnost.

Jako první se Evropská unie a Pákistán dohodly na zahájení komplexního dialogu o migraci a mobilitě. Ten bude zahrnovat všechny relevantní aspekty řízení migrace, včetně legálních cest pro migraci do Evropy a řešení nelegální migrace a převaděčství migrantů, a pokračující posílenou spolupráci v oblasti navracení, zpětného přebírání a reintegrace prostřednictvím úplného a účinného provádění dohody o zpětném přebírání osob mezi Pákistánem a EU.

Komisařka Johanssonová a pákistánská ministryně zahraničních věcí Hina Rabbani Kharová se dohodly na zintenzivnění příprav na zahájení partnerství s Pákistánem pro talentované občany, které by mělo usnadnit práci a život v zainteresovaných členských státech EU vhodně kvalifikovaným pákistánským státním příslušníkům.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.