Pošleme zvací dopis do Indie?

Marek Pavka ve své glose píše o svém nápadu nechat ČR anektovat Indií.

Jelikož žijeme, jemně řečeno, v nestandardních časech, doba si žádá nestandardní činy. A protože mám jako konzervativní člověk rád tradice, řekl jsem si, že bychom mohli zvacím dopisem požádat Indy, aby nás anektovali. Připojení k Indii by totiž mělo výhody, které by mohl ocenit nejen levicový konzervativec:

Jsou to z větší části Indoevropané jako my. Je tam stará křesťanská tradice a v Tamilsku (Tamilnádu) je nejstarší dosud stojící kostel na světě, který postavil apoštol Tomáš.

Mají úctu ke starým lidem. Mají úctu k učitelům (však také odtud přišlo slovo guru).

Jedno indické náboženství, džinismus, chrání všechny živé tvory včetně hmyzu – tedy i šváby.

Jsou na cestě k tomu, aby se stali vědeckou supervelmocí.  Jsou na cestě k tomu, aby se stali ekonomickou supervelmocí. Kam přijdou, tam jsou úspěšní.

Jen od roku 2007 se 415 milionů Indů vymanilo z chudoby. Socialisté a komunisté navazující na obdobně orientované místní maharádžy v Kérale chudobu takřka zcela vymýtili . To samé platí i o státech Sikkim, Panžáb a Goa. To samé platí i o Tamilsku, kde se to navíc podařilo pod vedením tamního premiéra dr. Stalina.

Vypořádali se s Anglosasy. Umí to s Rusy. Umí to s muslimy. Mohou s Čínou jednat jako rovný s rovným.

Automaticky bychom vystoupili z EU. Automaticky bychom vystoupili z NATO. Automaticky bychom vstoupili do BRICS.

Není tam lipská burza. Není tam Zdeněk Bakala. Nejsou tam strany české vládní koalice. Není tam  Václav Moravec.

Hledí do budoucnosti s optimismem.

Mají moře (ba přímo celý jeden oceán).

Umožnili by nám převtělování.

Je tam teplo.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.