Erdogan se pustil ostře do německého ministra zahraničí

ARD Tagesschau.  Dávejte si pozor na své hranice – tak reagoval turecký prezident Recep Tayyip Erdogan na silnou kritiku z Berlína. A jeho vztek se obrátil především na ministra zahraničí Sigmara Gabriela. Jde o to, že Erdogan vyzval německé Turky, aby ve volbách nevolili ani CDU, ani SPD, ani Zelené.

Erdogan Gabriela v ostrém osobním útoku varoval před další kritikou Turecka. Erdogan uvedl, že Gabriel „nezná žádná hranice. Kdopak jste, že takhle mluvíte s prezidentem Turecka? Dávejte si pozor na své hranice!“

Erdogan také kritizoval, že Gabriel se snaží „udělit Turecku lekci.“ A znovu se ho rétoricky ptal, jak dlouho je vlastně německý ministr v politice a kolik je mu let.

Erdogan svou kritikou mířil na to, že Gabriel – ale i další politici – odmítli vměšování do německého volebního boje. Erdogana podpořil vicepremiér Bozdag, který uvedl, že Německo reagovalo arogantně.

Kandidát SPD Martin Schulz uvedl, že Erdogan „ztratil míru.“ Představitel strany Zelených Cem Ozdemir uvedl, že jeho strana bude pracovat pro to, aby vliv Erdogana za německé Turky byl zastaven.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.