Bitcoin se dramaticky propadl. Za týden o 20 %

Reuters. Kryptoměna Bitcoin za sebou nejhorší týden od roku 2013 a jeho hodnota klesla pod 8 000 dolarů, jedná se o 20 % propad hodnoty. Obavy z regulačních kroků vůči této kryptoměně vedou investory k tomu, že Bitcoin prodávají.

Podle Coinmarketcap.com je celkové tržní cena kryptoměn dole na 385 miliardách dolarů, což o polovinu méně, než tomu bylo v lednu, kdy byly kryptoměny na vrcholu.

Jen v pátek se nejvýznamnější z kryptoměn Bitcoin propadnul o 12 % svojí hodnoty. Další dvě krytpoměny Ethereum a Ripple se propadly o 23 respektive 31 % během uplynulých 24 hodin. Kryptoměny tak reagují na regulační tlak, který se v poslední době zvětšuje.  Přispěl i masivní případ hackování do japonské kryptoměny, ke kterému došlo minulý týden a který zvýšil otázky kolem bezpečnosti.

Společnost Facebook Inc. už sdělila, že nebude Bitcoiny přijímat jako platidla za reklamu, protože jsou spojeny s manipulativními propagačními praktikami.

Zastánci kryptoměn tvrdí, že krátkodobé kolísání se dá očekávat a nezpochybňuje moc a hodnotu blockchainové technologie, která za nimi stojí.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.