Gruzínské prezidentce hrozí impeachmentem, odmítla americkou základnu v zemi

Salome Zurabišviliová odmítla americkou základnu v zemi jako nesmyslnou provokaci. Opozice jí pohrozila odvoláním z funkce.

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová ve středu nazvala jako nesmyslné postavit vojenskou základnu USA v Gruzii. Takový krok by se mohl podle ní vyložit jako provokace. Americká základna by podle Zurabišviliové mohla vzbudit zájem jak u Ruska, tak u některých teroristických hnutí. Gruzie chce prohlubovat vazby s USA, ale ne způsobem, který by provokoval jiné země.

Hned ve čtvrtek gruzínská opozice pohrozila prezidentce impeachmentem (odvoláním z funkce). Tinatin Bukučava ze strany Jednotné národní hnutí řekla, že: „Den ode dne jsem si jistější, že ta žena zcela určitě zakončí svoji činnost odvoláním z funkce.“ Bukučava k tomu dodala, že je ale důležité, aby případný impeachment prezidentky také nepoškodil Gruzii.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.