Americké jednotky pod palbou tureckých sil v Sýrii

K incidentu došlo potom, co byly turecké jednotky v Sýrii informovány o tom, kde se Američané nacházejí. Zvláštní…

Americké jednotky se ocitly pod tureckou palbou, když se turecká armády dostala do Sýri, informovaly v sobotu 12. října noviny Financial Times. Ukazuje to na míru chaosu v zemi. Americké jednotky se nacházely nedaleko města Kobani.

Mluvčí Pentagonu uvedl, že americké síly se z Kobani nestáhly a že USA jsou proti tureckému vpádu do Sýrie a to zejména tam, kde jsou přítomné americké jednotky.

Nikdo z Američanů nebyl zraněn, ale je zvláštní, že útok se odehrál jen těsně poté, co Turci dostali přesné informace, kde se americké jednotky nacházejí. Turecké ministerstvo obrany popřelo, že by snad byl proveden útok na americkou základnu. Tvrdí, že turecké síly byly pod palbou z kopců nedaleko základny a že jen opětovaly palbu.

Turecké vojenské akce ze země i ze vzduchu se dotkly syrských hraničních měst. Na útěku je podle novin 70 000 Syřanů. Ale i Sýrie provedla odvetnou palbu na města na turecké hranici. Na obou stranách jsou mrtví.

Donald Trump nařídil, aby se pracovalo na příměří mezi Turky a Kurdy, ale z turecké strany zaznělo, že „nebude vyjednávat s teroristy.“

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.