Do Ruska přijede ještě více turistů z Číny

Letecká společnost Red Wings plánuje lety z celkem 10 čínských měst do Moskvy.  Návštěvníky z Číny v Rusku vnímají jako slibný trh.

Podle informací ruské letecké společnosti Red Wings a vedení moskevského letiště Žukovskij budou společnost i letiště rozšiřovat svoje lety do Číny. Moskevské letiště Žukovskij by se mělo stát základnou pro nová spojení této letecké společnosti.

V současnosti vlastní společnost Red Wings celkem 12 letadel Airbus 320/321 a v době od ledna do srpna letošního roku přepravila kolem 2,1 milionu lidí. Společnost zajišťuje pravidelné lety z Moskvy-Domodědovo – podle požadavků dalších operátorů létá do Soči, Simferopolu a Antalie. Red Wings doposud neprovozovala větší letadla typu Airbus 330 nebo Boeing 777, jejichž nákup zvažuje pro delší lety. Hovoří se o nákupu 3 nových letadel jednoho typu, jejich provoz by mohl začít v letní sezóně roku 2020. V oblasti letů na dlouhé vzdálenosti společnost plánuje dopravovat do Ruska čínské turisty. Jednalo by se o nový segment byznysu pro tuto leteckou společnost.

Z letiště Žukovskij jsou ale možné i středně dlouhé lety do Evropy.

Společnost Red Wings již požádala ruské ministerstvo dopravy o povolení letů do 10 měst v Číně. Mezinárodní letiště Žukovskij potvrdilo zájem o spolupráci na projektu s Red Wings. Letiště vzniklo v roce 2016 a nyní z něj létají celkem 4 společnosti (Belavia, Somon Air, Uralskie avialinii a JUVT-aero).  Ročně letiště obslouží kolem 1,4 milionu lidí.

Podle viceprezidenta Asociace turistických operátorů Ruska Dmitrije Gorina jsou turisté z Číny na prvním místě mezi přijíždějícími turisty. Jedná se podle něj o perspektivní trh.  Občané Číny mají pro vstup do Ruska zjednodušený vízový režim.

V roce 2017 přijelo do Ruska 1,78 milionů Číňanů, z toho 1,1 milionu turistů. V roce 2018 se jednalo o celkem skoro 2 miliony, turistů bylo 1,28 milionu.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.