Evropské země shánějí dýchací přístroje

Itálie zadala místnímu výrobci, aby čtyřikrát zvýšil produkci a vyslala vojsko, aby se tento požadavek podařilo splnit.

Itálie poslala vojáky, aby pomohli zvýšit výrobu dýchacích přístrojů. Německo jich objednalo deset tisíc kusů, informovaly noviny Financial Times.

Itálie zadala místnímu výrobci, aby čtyřnásobně zvýšil výrobu a vyslala i vojsko, aby se podařilo produkci zajistit.

Použití dýchacích přístrojů je zásadní pro přežití pacientů nakažených koronavirem. Italská firma Siare Engineering běžně vyrábí 125 kusů za měsíc, nyní musí svou produkci zvýšit na 500 ks, takže během pár měsíců má dodat zboží, které by jindy vyráběla dva roky. Každý dýchací přístroj stojí 17 000 euro.

Podle tabulky, kterou článek nabízí, se Německo dobře umísťuje jak v počtu lůžek intenzivní péče, tak ohledně vybavení. Německá situace je tedy v tomto ohledu dobrá, ale i tak je nutné udržovat počet nakažených na co nejnižší úrovni.

Francie je na tom podstatně hůře, neboť její dýchací přístroje nyní používají pacienti s jinými onemocněními. V nouzové situaci je také Madrid, na který připadá většina nakažených ve Španělsku.

V situaci, kdy si evropské země “hlídají svoje”, je to Čína, kdo podává pomocnou ruku, končí článek britských novin.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.