Dvojvládí v Kazachstánu nepřineslo výsledky. Prezident Tokajev bude upevňovat svou pozici, říká Peter Juza

Novou řadu podcastových rozhovorů na dálku otevírá rozhovor s odborníkem na postsovětský prostor Peterem Juzou o současných změnách v Kazachstánu.

Milé čtenářky a milí čtenáři,

díky Vaší podpoře se snažíme náš obsah stále obohacovat. Nejnověji přinášíme další novinku: podcastové rozhovory se zajímavými hosty, které se budou věnovat aktuálním a zajímavým tématům z domácí i zahraniční oblasti. Podcastové rozhovory nahráváme prostřednictvím internetového spojení, takže nemohou mít studiovou kvalitu. Přesto doufáme, že to, co nám bude chybět na formě, bude kompenzovat obsah.

Dnešním hostem je doc. Peter Juza, slovenský odborník na postovětský prostor a také bývalý velvyslanec Slovenska v Kazachstánu a v Kyrgyzstánu.  V první části našeho rozhovoru budeme mluvit především o politických změnách v Kazachstánu v souvislosti s přechodem moci po rezignaci Nursultana Nazarbajeva. Podíváme se do zákoutí kazachstánské politiky, na profily jednotlivých politických hráčů, na další středoasijské souvislosti i na příčiny a možné důsledky aktuálních personálních obměn. Druhý díl rozhovoru pro Vás už připravujeme: v něm se zaměříme na zahraniční politiku Kazachstánu, vztahy s Ruskem a dalšími velkými zeměmi, na postavení ruštiny, roli islámu nebo na otázku vlivu Ruska.

Milé čtenářky a milí čtenáři,

děkujeme, že nezapomínáte na dobrovolnou podporu naší práce. Multimediální obsah, včetně podcastů, ale i běžný každodenní provoz !Argumentu můžete podpořit zde a podle vlastní úvahy a možností. Jsme s vámi, v časech dobrých i horších, zůstaňte s námi! Vaše předplatné je veledůležitým příspěvkem k obsahu časopisu – umožňuje ho. Děkujeme!

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.