Ruská Sberbanka založila vlastní farmaceutickou společnost

Nová farmaceutická firma ve vlastnictví banky by se měla zabývat výrobou vakcíny proti novému koronaviru.

Největší ruská banka Sberbank založila farmaceutickou společnost Immutěchnologija, která by se měla věnovat výrobě a vývoji léků. Společnost vznikla 15. května a jejím 100% vlastníkem je Sberbanka, největší ruská banka, kterou nedávno koupila ruská vláda.

Základní kapitál farmaceutické společnosti je 50 miliard rublů. Immunotěchnologija by se měla zabývat především výrobou a obchodem léky a lékařskými preparáty, vědeckým výzkumem a vývojem v oblasti biotechnologií.

Nová společnost by měla začít výrobu očkování proti novému koronaviru, které právě vyvíjí Národní výzkumné centrum epidemiologie a mikrobiologie akademika N.F. Gamalejiho. Sberbanka už v dubnu věnovala 3 miliardy rublů na výzkum vakcíny a další nástroje v boji proti nemoci COVID-19 v Rusku. Národní výzkumné centrum bylo jednou z institucí, která zdroje na tento účel obdržela.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.