Představujeme novou knihu Veroniky Sušové-Salminen Ruská mozaika

Nová kniha obsahuje výběr analýz a komentářů o Rusku za poslední tři roky. V knize najdete jeden bonus a také originální autorské fotografie z Ruska.

Milé čtenářky a milí čtenáři, vážení předplatitelé,

jsme rády, že Vám dnes můžeme představit novou elektronickou publikaci, výběr analýz a komentářů o Rusku z posledních tří let, které se objevily na našem webu z pera Veroniky Sušové-Salminen. Výběr pod názvem Ruská mozaika zahrnuje články a analýzy o zahraniční politice Ruska a vůči Rusku a také o ruské domácí politice a vývoji.

Kniha je doplněna o autorské fotografie českého fotografa Patricka Marka z ruského Novosibirsku. Fotografie nám poskytl bez nároku na honorář, za což mu srdečně děkujeme. Jako bonus Vám nabídne i krátký úryvek z autorčiny nové knihy Máme se bát Ruska?.

Věříme, že tato asi 150 stránková publikace poslouží zájemcům o hlubší studium Ruska a případně vyplní letní večery nebo časy siesty v pohodlnějším módu, než je webová stránka. Kniha je ještě doplněna průběžně vysvětlivkami některých pojmů a můžete si ji stáhnout do svých čteček (formát pdf).

Veroničina kniha je už pátým naším počinem, který se snaží využít skutečnosti, že !Argument má komunitu autorů, kteří sledují určité problémy a témata systematicky a v rámci své specializace – ať odborné nebo novinářské. Snažíme se této „přidané hodnoty“ našeho časopisu využít periodickým vydáváním elektronických knih a plnit přitom naší informační i osvětovou roli, kterou jsme si jako médium od počátku vytýčili.

V uplynulých dvou letech jsme pro naše čtenáře připravili následující knihy:

  • Kniha komentářů a analýz Oskara Krejčího II. díl (2019) ZDE
  • Kniha Politický islám Jana Kondryse a Ondřeje Krátkého (2019) ZDE
  • Kniha esejí a komentářů Ivo Šebestíka (2018) ZDE
  • Kniha komentářů a rozhovorů Oskara Krejčího I. díl (2018) ZDE

Vážené čtenářky a čtenáři, milí předplatitelé,

všechny autorské texty vznikají bez nároku na honorář a jsou tak součástí velkorysé podpory našich autorek a autorů časopisu. Náš obsah sdílíme pro všechny a i naše eknihy jsou k dispozici ke stažení všem a zdarma. Vydáváme je zcela neziskově. V dnešním kontextu je to ale možné díky další nezištné pomoci našich předplatitelů. Posláním finanční pomoci podle vlastní úvahy a vlastním možností umožňujete, aby časopis technicky mohl běžet celoročně 7 dní v týdnu, abychom mohli připravovat multimediální obsah (podcasty a videa), periodicky připravit elektronickou publikaci či uspořádat další veřejnou debatu. Podporujete nejen udržitelnost časopisu ale i jeho budoucnost a rozvoj.

Novou knihu si můžete zdarma a solidárně stáhnout zde –  Veronika Sušová-Salminen: Ruská mozaika

 

Děkujeme a přejeme příjemnou a zajímavou četbu!

Ilona a Veronika, Vaše redakce

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.