Pavilon udržitelnosti v Dubaji má být inspirací pro čistší planetu

Pavilon udržitelnosti byl vyvinut s holistickým přístupem, který zahrnuje bezprostřední úpravu krajiny a má návštěvníky nejen vzdělávat, ale i potěšit.

Dubaj hostí výstavu Expo 2020 a její součástí je i pavilon udržitelnosti „Terra“ (videoupoutávka zde). Má se jednat o inspirativní akci směrem k čistšímu, bezpečnějšímu a zdravějšímu světu, přičemž 96 % lidí, kteří dosud navštívili výstavu Expo 2020 Pavilions Premiere, uvedlo, že tato zkušenost je motivovala ke změně chování (od šetření vodou po vědomé úsilí používat méně plastu).

Od zahájení na konci ledna nabídla Premiere Pavilions více než 50 000 návštěvníkům vzrušující pohled na architekturu Pavilonu udržitelnosti, jeho exponáty a okolní oblasti před oficiálním otevřením výstavy, které se odehraje 1. října 2021.

Zážitek zahrnuje interaktivní procházku kořeny lesa a cestu za poznáním do hlubin oceánu a vyzývá návštěvníky, aby zvážili, jak jejich činnosti a konzum ovlivňují planetu.

Mohamed Al Ansaari, viceprezident pro komunikaci, uvedl: „Byli jsme skutečně zasaženi reakcí veřejnosti. Naší ambicí pro Expo 2020 bylo od počátku nabízet výjimečný a smysluplný zážitek. Zpětná vazba, kterou jsme dostali od lidí všech věkových skupin a národností, jasně ukázala, že jsme na dobré cestě.“

Vzhledem k pandemickým opatřením, zahrnovala návštěva pavilonu řadu osvědčených postupů pro ochranu zdraví všech zúčastněných. Výstaviště bude i nadále úzce spolupracovat s předními světovými lékařskými úřady a sledovat nejnovější poznatky a data, aby zajistil návštěvníkům bezpečný zážitek na výstavě Expo 2020 v Dubaji.

 

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.