Baerbocková podporuje zvýšení ceny benzínu o 16 centů

Budou pohonné hmoty sousedním Německu v budoucnu dražší? Přesně to požadoval předseda Strany zelených Robert Habeck. Kandidátka na kancléřku Annalena Baerbocková nyní následuje jeho příkladu.

Němečtí Zelení se netají tím, že do ochrany klimatu je třeba investovat velké prostředky a že náklady musí částečně nést i spotřebitelé.

„Ano, my říkáme, že se to musí postupně dále zvyšovat až na těch 16 centů, o kterých mluvil Robert Habeck,“ sdělila Baerbocková. „Ke zdražení o 6 centů došlo na začátku roku, protože byl poprvé zaveden CO2 příplatek u benzínu.“

Předseda strany Habeck se nedávno v diskusním pořadu vyslovil pro zvýšení o 16 centů. Zvýšení ceny benzínu souvisí s nárůstem ceny CO2 na 55 až 60 eur za tunu, který požadují Zelení.

Se zdražením ovšem nesouhlasí politička Sahra Wagenknechtová, která na svém Twitteru uvedla: „16 centů za litr benzinu navíc – bohatí to téměř nepocítí a ti, kteří jsou chudí a nebydlí v centru, stále nemají k autu alternativu. To není dobrá klimatická politika, ale asociální a alibistické.“

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.